• Cep Telefonu; Alım Satım & Aksesuar, Tamir & Servis
    • Sıfır Telefon Satışı & 2. El Telefon Alım Satım
    • ALSANCAK SİTESİ
    • www.alsancaksitesi.com
KARŞIYAKA REHBERİ
Site Haritası
Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği

Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği, 2018'de uyguladığı CO SEED Projesiyle Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınmayı uyguluyor.

WWW.KARSİYAKASİTESİ.COM /04-07-2018

İzmir ve Ege Bölgesi'nin kalkınması için projeler üreten Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği (KARBİLDER)'in Başkanı Hüsnü Yardımcı derneğin 2013'te kurulduğunu söyleyerek derneğin amaçlarının İzmir'in kuzey bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Her sektörün, sağlık ve çevre ile ilgili temel hak ve özgürlüklere eşit, adil ve sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesinin gerektiğini belirten Yardımcı, dernek olarak kültürel, bilimsel ve etik değerlerin korunmasını sağlayacak projeler hazırladıklarını açıkladı. 

 Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği


Dernek olarak 20'ye yakın proje uzmanı yetiştirdiklerini kaydeden KARBİLDER Başkanı Hüsnü Yardımcı, her biri 100 bin Euro civarında olan 11 adet AB projesi ürettiklerini ve üretilen projeler için onay beklediklerini anlattı. Onay bekleyen projelerden biri hakkında bilgi veren Yardımcı sözlerini şöyle sürdürdü;
"Türkiye'de ömrünü tamamlamış 3000 maden, taş ve mermer ocakları var. Bu alanların rehabilite edilerek farklı alanlarda kullanılması gerekmektedir.  Projelerimizden biri bu konuyla ilgili; toprağın, bitki örtüsünün, yer altının kimyasal yönden incelenmesi için rehabilitasyon okulu kurarak 300 kişi eğitmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca İzmir Körfezi temizleme projesi ve sanat alanlarında da 11 projemiz onay beklemekte."

CO SEED Projesi
KARBİLDER 2018'de de Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Toplum Hareketi (CO SEED) Projesini uygulamaya devam etmektedir.

CO SEED hakkında bilgi veren Proje Müdürü Çiğdem Sabuncuoğlu, 2016'da başlayan projenin Şubat 2019'a kadar devam edeceğini belirtti. CO SEED Projesi WWF Türkiye'nin koordinatörlüğünde gerçekleşmektedir. Bu proje Türkiye’de ve Balkanlar’daki beş ülkede ÇED ve SÇD süreçlerine sivil toplumun katılımını artırmayı amaçlayan uzun soluklu bir projedir. Arnavutluk,  Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere beş yararlanıcı ülkeyi kapsayan projenin danışmanı Hırvatistan'dır.

26 bin 880 Euro'luk projenin Türkiye ayağında Çevre Mühendisleri Odası, Doğa ve Çevre Vakfı, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, TEMA Vakfı ve KARBİLDER olmak üzere 5 sivil toplum kuruluşu yer almaktadır. KARBİLDER'in ÇED Deneyim Paylaşım (ÇEDDEPAY)  Projesi ile CO SEED hareketinin içinde olduklarını açıklayan Sabuncuoğlu, Kuzey Batı Anadolu Bölgesi’nde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların halkın ÇED/SÇD süreçleri konusunda bilgilerinin artırılmasını amaçladıklarını vurgulayarak "Bu doğrultuda halkın katılım toplantılarına katılımlarını cesaretlendirmek, sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek, Aliağa başta olmak üzere tehdit altındaki bölgelerde SÇD mekanizmalarının uygulamaya geçirilmesi için lobi çalışmalarının yürütülmesi konularında faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar hedeflenmiş olan 30 yuvarlak masa toplantısının 22'sini gerçekleştirdik. Bakanlık tarafından düzenlenen 16 katılım toplantısının da 8 tanesine katıldık" diye konuştu.

  Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği
  
1191 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın