• Cep Telefonu; Alım Satım & Aksesuar, Tamir & Servis
    • Sıfır Telefon Satışı & 2. El Telefon Alım Satım
    • ALSANCAK SİTESİ
    • www.alsancaksitesi.com
KARŞIYAKA REHBERİ
Site Haritası
DENİZLER YAŞAMALI, DENİZLER YAŞANMALIDIR

Piri Reis Denizcilik Derneği; Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ev sahipliğinde kurulmuş bir dernektir. Enstitü’nün 1988 yılından bu yana açmakta olduğu “Amatör Denizci ve Yat Kaptanı Yetiştirme Kursu”na katılan deniz severlerin oluşturduğu bir sivil toplum örgütüdür. Tüm amatör denizcilerin katılımına açıktır.

Derneğin kuruluş amaç ve faaliyetleri; Derneğimizin amacı; Amatör Denizciliği geliştirmek, Doğayı koruyarak kullanma bilincini yaymak, topluma “Deniz ve Doğa” sevgisi aşılamak ve Deniz Kültürünü artırıcı etkinlikler yapmaktır.

• Deniz ve doğaseverleri bir araya getirmek, bilgi birikimini artırmak ve bilgiyi yaymak, bu amaçla uygulamalı deniz eğitimleri ve geziler düzenlemek.

• Amatör denizciliğin, yelkenciliğin, yatçılığın gelişmesi ve topluma doğa, deniz, tekne sevgisi aşılamak için çalışmalar yapmak.

• Üyeler arasında her türlü dayanışmanın sağlanması için ortam hazırlamak.

• Denizcilik eğitim programları düzenlemek ve uygulamak.

• Deniz sporlarını desteklemek. Katılmak

• Dernek kütüphanesi ve dokümantasyon merkezi oluşturarak, yayıncılık etkinliklerini yürütmek. Denizcilik ve yatçılıkla ilgili istatistiki ve tarihi bilgiler toplamak, değerlendirmek ve yayınlamak, 

• Ege bölgesinde; deniz müzesi ve akvaryum’u içinde bulunduran “Deniz Eğitim ve aktivite Merkezi” nin kurulması için çalışmalar yapmak, yapılan çalışmalara destek olmak.

• Başta gemi maketçiliği olmak üzere, denizcilik kültürünün ve sanatının geliştirilmesi ve desteklenmesi yönünde çalışmalar yapmak. Eğitimler düzenlemek.

• Denizcilik kültürünün ve sanatının geliştirilmesi, genç nesillere sevdirilmesi için, İlköğretim okullarından başlayarak gençlere yönelik programlar hazırlamak, Gösteri, seminer, deniz gezileri düzenlemek.

• Gençlere yönelik ücretsiz yelken eğitimi verilebilmesi için olanaklar hazırlamak. Denizcilik konularında eğitim yapmak isteyen ve imkanı bulunmayan öğrencilere burs vermek.

• Denizel çevrenin korunması çalışmalarına destek olmak.

• Uğraş alanlarıyla ilgili olarak, yurtiçi ve yurtdışında kurs, toplantı, seminer, sempozyum ve kongreler ile fuarlar düzenlemek, düzenlenmiş olanlara katılmak. Katılımcı göndermek.

 Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri Teknolojisi Enstitüsü ve

Piri Reis Denizcilik Derneği ortak etkinliği olarak düzenlenen

Deniz Eğitim Seminerleri

Amatör Denizci Semineri: 1988 yılında DEÜ. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nde açılmaya başlanan ve yirmi üç yılda 2400 den fazla deniz severin katıldığı Amatör Denizci Semineri

44. Dönemi 6 KASIM  2012 – 17 OCAK 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Gördüğü yoğun ilgi ile devam eden etkinlikte; “Gemicilik, Can Kurtarma, Yelken, Navigasyon, Meteoroloji, Gemi Makinaları, Deniz Hukuku, Telsiz, İlkyardım, Denizde yangın” konularında gerekli eğitim verilecek, Gemi idaresi ve yelken bölümlerinin denizde uygulaması yapılacaktır.

Amatör Denizcilik genel kültürünün geliştirilmesi amacını da taşıyan eğitimde; Denizel çevre,  Sualtı Arkeolojisi, Deniz Bitkileri, Nesli Tükenmekte olan Deniz Canlıları, Cansız deniz kaynakları başlıklarında seminerler enstitü akademik personelince sunulacaktır.

Kursiyerler almış oldukları eğitim ışığında, Amatör Denizcilik Federasyonu’nun açtığı sınavlara girip,  "Amatör Denizci Belgesi” ve " Tahditli Deniz Telsiz Telefon " ehliyetlerini alabilirler.

Kayıtlar 17 EYLÜL 2012 Pazartesi günü başlayacaktır. Aşağıda verilen web sitelerinde elektronik ortamda kayıt yaptırmak da mümkündür.

Dersler Salı ve Perşembe günleri 18.30 – 21.00 saatleri arasında Pasaport Vapur iskelesinin karşısında bulunan dernek merkezinde gerçekleştirilecektir.

Ücret; Öğrencilerinden 350,00 TL, Üniversite personeli ve Piri Reis Denizcilik Derneği üyelerinden 500,00 TL ve diğer katılımcılardan 600,00 TL

Kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir.

Göksel Seyir (Astronomik Navigasyon) Semineri

Göksel Seyir Semineri 24 Saat olarak planlanmıştır. Hafta da iki gün ve altı hafta sürelidir. Pazartesi ve Çarşamba günleri 18.30 – 20.30 saatleri arasında Enstitü salonlarında uygulanacaktır. Eğitime katılanlara kitap verilecektir.

Seminer ön kayıtları başlamıştır. Kayıt için bir fotoğraf gereklidir. Form doldurulur ve kayıt bedeli ödenir. Bu formu bilgisayar ortamında doldurup, banka dekontu ile beraber mail ekinde prdd@prdd.org adresine göndererek de kayıt yaptırabilirsiniz.

Ücret; 750 TL, (PRDD üyeleri, Enstitü personeli ve Öğrenciler için 600 TL) asgari kayıt sayısı 10 kişidir. Gurup oluştuğunda bildirdiğiniz iletişim yollarından davet edilirsiniz. Eğitimin kontenjanı 15 kişidir.

Deniz ve Yelken Uygulamaları; Deniz ve Yelken uygulamaları Çeşme ve Levent Marina çıkışlı olarak yelkenli yatta yapılmaktadır. Detaylı bilgiye www.prdd.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

Gemi Modelciliği Semineri; Etkinlik İnciraltında bulunan Enstitü binasında yapılacaktır.

Eğitim haftada iki gün ve altı hafta sürelidir.

A Gurubu          :Salı ve Perşembe,       Saat 14,00 – 17.00

B Gurubu          :Salı ve Perşembe,       Saat 18,00 – 21,00

Ücret; Piri Reis Denizcilik Derneği üyeleri, Enstitü personeli ve öğrenciler için 100 TL, diğer katılımcılar için 150 TL, Uygulamaya ikinci kez katılanlar için 100 TL dir. Her gurup için kontenjan 10 kişi olup, ön kayıt yapılır ve kontenjan dolduğunda uygulama başlatılır. Katılımcılar eğitmen gözetiminde kendi getirdikleri modeli veya derneğin hazırladığı modellerden edinerek yaparlar. Gemi Modelciliği Seminerine katılmak için tecrübe gerekmemekte, istekli olmak yetmektedir.

SEMİNER KAYIT ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKA HESABI :

Piri Reis Denizcilik Derneği İktisadi İşletmesi

Yapı Kredi Bankası 927 - İZMİR MERKEZ ŞUBESİ Hesap no: 88 670 366

IBAN: TR19 0006 7010 0000 0088 6703 66

Enstitü Adres: Bakü Bulvarı no: 100 İnciraltı / İZMİR

Piri Reis Denizcilik Derneği
prdd@prdd.org
www.prdd.org
Atatürk Bulvarı No:150 D:101
Pasaport 35211 İZMİR
Tel/Fax: 0232 2598111

Gsm: 0533 742 8355

  
3958 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın