• Cep Telefonu; Alım Satım & Aksesuar, Tamir & Servis
    • Sıfır Telefon Satışı & 2. El Telefon Alım Satım
    • ALSANCAK SİTESİ
    • www.alsancaksitesi.com
KARŞIYAKA REHBERİ
Site Haritası

Ana Sayfa


     ÖMERAĞA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Karşıyaka İZMİR

   
Karşıyaka
Ömerağa Şarküteri Karşıyaka Çarşısı İzmir
 Değerlendirme        Detaylı Bilgi
 
 
Detaylı Bilgi

ÖMERAĞA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Karşıyaka İZMİR

1713 Tiyatro Sokağı No:2

Karşıyaka İZMİR

Tel:>>  02323815263 

 

Hakkımızda

 

Ömer ÖZYOĞURTÇU

Mehmet ÖZYOĞURTÇU

1950'li yıllarda mandıra

Ömerağa; 1922 yılında Ömer Özyoğurtçu tarafından İzmir'de Karşıyaka çarşısında mandıra olarak kuruldu. O yıllarda mandırada yoğurt üretiminin yanı sıra yazın ayran, kışın da helva üretimi yapılmaktaydı. Üretim ve satış aynı mekanda yapılıyordu.
       
1955 yılında Ömer Özyoğurtçu'nun vefatından sonra mandıra 1969 yılına kadar işletilerek Karşıyaka ve İzmir'de peynir, yoğurt, ayran ve loruyla ün salmıştır. Karşıyaka'da ilk vitrinli buzdolabı kullanılmış,  ilk coca cola ve konserve satışları bu dükkanda yapılmıştır.

1970 yılının başında mandıra kapatılarak dükkan şimdiki yerine taşınmıştır. Mehmet Özyoğurtçu'nun yeni dükkanı, damadı Sümer Çulha ile işletmeye başlamasıyla Ömerağa'nın faaliyetinin ana ürünü artık peynir olmuştur. Mandıracılık bitmiş ve Ömerağa şarküterileşmeye başlamıştır. Halen de aynı çizgidedir.

1979 yılında Mehmet Özyoğurtçu'nun vefatının ardından Sümer Çulha vazifeyi üstlenmiştir.Oğulları Uluğ ve Saruhan Çulha da çocuk yaşlarında hem okuyup hem de dükkanı işletmeye başlamışlardır. 2000'li yılların başında Sümer Çulha dükkanı oğullarına emanet edip çalışma hayatını noktalamıştır.

Ömerağa bugünlere yalnız gelmemiştir; çok eski müşterileriyle, 50-60 yıllık tedarikçileriyle paylaşır mazisini. 

Bu şirketin 4. kuşak temsilcileri olarak şunları söylemek isteriz;

Geçmişten bu günlere uzanan Ömerağa kalitesinden, dürüstlüğünden, sorumluluk anlayışından taviz vermediği için gelebilmiştir. Aile yapısı da bu sürekliliğin en büyük etkenlerindendir. Dedelerimize olan sorumluluğumuz, kendimize olan sorumluluğumuzu bir o kadar arttırmaktadır. Süreklilik değişim gerektirir. Ancak bu değişim belli kurallar ve belirli bir düzen içinde olmalıdır. Ve bu birikim aktarılmalıdır. Sadece aileden birine değil, uygun birilerine muhakkak aktarılmalıdır ki; Türkiye'mizin daha nice 100, 200 hatta çok daha eski maziye sahip şirketleri olabilsin.

                                                                                               Uluğ-Saruhan ÇULHA

 
 
Yorum Gönder
İsim
Soyisim
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Mesajınız