• Cep Telefonu; Alım Satım & Aksesuar, Tamir & Servis
    • Sıfır Telefon Satışı & 2. El Telefon Alım Satım
    • ALSANCAK SİTESİ
    • www.alsancaksitesi.com
KARŞIYAKA REHBERİ
Site Haritası

Ana Sayfa


     BERBER ÜNAL KONUR Karşıyaka Çarşı KAPANMIŞTIR

   
Karşıyaka
1724 Cami Yanı Sokak No: 23 Karşıyaka Tel:
 Değerlendirme        Detaylı Bilgi
 
 
Detaylı Bilgi

KAPANDI...

BERBER ÜNAL KONUR Karşıyaka Çarşı KAPANMIŞTIR

Bu dükkanda 75 yıldır berberlik yapılıyor.

Berber Ünal Konur.  Karşıyaka Çarşısının eski esnaflarından.  Mustafa Kemalpaşa Cami yanında bulunan bu dükkanında 75 yıldır berberlik yapılıyor. Aynı dükkana ait 1945 yılında çekilmiş fotoğrafta berber Kemal görülüyor. Berber Kemal burada 1990 yılına kadar berberlik yapmış.

1948 yılı doğumlu Ünal Konur, ilkokulu bitirdikten sonra babasının zorlamasıyla Şemikler’de berber Ali’nin yanında çıraklığa başlamış. Daha sonra çarşıda bir çok berberin yanında çalışmış. Bir yandan da İzmir’de bir çok fabrikaya sigortalı maaşlı bir iş için başvurmuş.  Fakat hiçbir yerden olumlu cevap alamamış. 1971 yılında caminin yanından geçerken ilkokul arkadaşı berber Ömer Küçük, “Gel beraber çalışalım” demiş. 1990 yılına kadar şimdi kumpirci olan caminin kuzeyindeki dükkanda çalışmışlar.

1990 yılında Berber Kemal emekli olup mesleği bırakınca bu dükkana geçmişler. Eski fotoğrafta görülen bina yıkılmamış, üzerine iki kat yapılmış. Aynı açıdan bu gün çektiğimiz fotoğrafta gördüğünüz aynı dükkanda 75 yıldır berberlik yapılıyor.

Berber Ünal Konur bir yandan da sıkı bir avcı. Avcılık federasyonun bağlı dernek avcısı. Av mevsimi açıldığında her Pazar günü Türkiye’nin bir çok bölgesinde avcılık yapmaya devam ediyor.

 
 
Yorum Gönder
İsim
Soyisim
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Mesajınız